Близки на сиамските близнаци от Сливен: Децата се влошават
Клиника в Ню Йорк е готова да ги приеме и оперира
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
сиамски близнаци - Сливен

Състоянието на сиамските близнаци от Сливен се влошава след приемането им в Пирогов. За това съобщиха техни близки. Децата бяха изпратени там за изследвания, след като повече от година бяха настанени в Дом за деца в Бургас.

През август клиника в Ню Йорк изпрати отговор до Фонда за лечение на деца в чужбина, че е готова да приеме и оперира сиамските близнаци. Операцията по разделянето е сложна и в България няма кой да я извърши. Това беше становището на наши лекари след раждането на момченцата през август 2016 година.

Нова надежда за сиамските близнаци от СливенЛекар в Ню Йорк им дава шанс. Оказва се обаче, че трябва да се подаде нова молба във Фонда за лечение на деца, защото старата е изтекла

Лекарите ще се борят за спасяване на едно от децата, тъй като другото е в кома и с тежки увреждания.

Положителният отговор от САЩ засега остава без реакция от Фонда.

В предаването "Тази сутрин"директорът на Пирогов каза, че изследванията са приключили и до дни ще има становище за състоянието на децата.

Двама експерти ще работят по случая със сиамските близнациНа 23 август Фондът за лечение на деца ще разгледа документите им

Богдан Асенов, дядо на сиамските близнаци, посочи, че тези изследвания трябва да спрат, защото влошават състоянието на децата и така здравото дете става болно и обратното.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре