Близки на измамника Спас пред bTV: Схемата действа от поне 8 г.
От прокуратурата заявиха, че той е в България, според разследващите последните му измами са за над 20 000 лв.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    0
Приятел на измамника Спас
Снимка: btvnovinite.bg

Схемата на измамника с фалшива самоличност, който завлече десетки потребители във „Фейсбук”, е действала от поне 8 години. Това разказаха първо пред bTV негови близки приятели.

От прокуратурата заявиха, че той е в България и до края на месеца проверката ще приключи и ще бъде образувано дело. 

Това е гласът на човека зад фалшивия профил, зад който стои Спас Василев от Кочериново. Един от постовете му го издава откъде пише.

Измами, Спас
Снимка: btvnovinite.bg

Една от потърпевшите се оплака, че от кредитната й карта са източени 13 000 долара.

Оказва се, че схемата му е действала и преди 8 години. Но от профил с истинското му име. 

Александър Николов от Париж се оказва Спас Василев от Кочериново?Старателно изграден образ във „Фейсбук” е успял да измами с големи суми десетки потребители

bTV разговаря с негов близък приятел. Крием лицето му по негово настояване.

„Много хора пропищяха от него и тогава се е усетил, че трябва да се усъвършенства, иначе ще го намерят. Той сутрин става и не отива като Вас и мен на работа, ами си остава на лаптопа. И това работи -  да се свързва с хората и да им пише.По този начин печели пари”, разказва приятелят. 

Жертвите на Спас обаче тогава били предимно от близкия му кръг и техни приятели. 

Как е успял измисленият образ Александър Николов да заблуди толкова много хораВ bTV Новините ви разказахме за Александър Николов – живее в Париж, интелигентен, с гражданска позиция. Оказва се, че Александър Николов най-вероятно е Спас Василев от… Кочериново

„Хора като майка с невръстно бебе, което не може да се прибере от Италия, защото не може да си завери билета. Доста хора се почувствахме глупаво, излъгани от човек, който уж ни беше приятел”, казва още приятелят.

Александър Николов - измамник

Спас учи френски език в благоевградска гимназия, а преди това - в училището в Кочериново.

Бившият директор на СУ „Христо Ботев” Иванка Лазарова го описа като умно, добро и учтиво момче. „Не е проявявал нито агресия, нито някакви такива действия, с които да показва, че е склонен на далавери”, категорична е тя. 

Студентските си години Спас изкарал в Ница. „Казвал ми е, че работи на летището в Ница. Споделяше за негови идеи, че ще прави офис в България, че в момента е в България, защото има работа на летище София”, спомня си приятелят му.

Разследващите са изчислили, че последните измами на Спас надхвърлят 20 000 лева. Групата с жертвите обаче не спира да расте.

12 млн. души годишно са потърпевши от измами с фалшива или открадната самоличностВ поредица от репортажи в bTV Новините репортерът Росен Цветков разказа за старателно изграденият фалшив образ Александър Николов – измамник, успял да открадне хиляди левове от потребители в социалните мрежи

„Ако е съжалявал, е трябвало да го направи преди 8 години, когато видя болката в очите на хората, и да спре да лъже.Доста голям филм и режисьорът досега се е справил доста добре”, подчертава приятелят на Спас.

  • 0
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре