Близки на блъснатите от кола младежи на тротоар в Петрич блокираха няколко улици в града в продължение на няколко часа. Протестът им беше срещу безразсъдното шофиране.

Стигна се и до напрежение.

Водачът на автомобила остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на тежка и средна телесна повреда.

Снимка: Ирина Жерева

Протестиращите поискаха от общината да им бъдат предоставени записите от камерите, които са монтирани на фасадата ѝ, но от там категорично им отказаха.

Пред bTV момчета, които са били първи на мястото на инцидента, заявиха, че са чули силен трясък и първоначално са помислили, че скеле е паднало върху кола.

„Изтичахме, обадихме се на 112. Оказахме и първа помощ”, каза едно от момчетата. По думите му на шофьора неколкократно са правени забележки за това как кара.

Близка на тежко пострадалата Валентина, каза, че момичето е изгубило много кръв, предстои му още една операция и ще бъде транспортирано в София.

Антония, която е станала свидетел на инцидента, пък заяви, че тримата пострадали са попаднали в капан.

„Всички помислиха, че колата ще намали, но тя засилваше и се заби в тях. Те нямаше накъде да отидат. Счупиха се стъкла и всичко падна върху тях, бяха в рани. А шофьорът, вместо да излезе да помогне, тръгна да си ходи”, разказа момичето.

„Последно видях, че задните гуми започнаха да стържат по асфалта и колата внезапно дойде към нас”, разказа и Благовест.

Хората твърдят, че младият шофьор често си е правил експерименти на пътя. Притесняват се, че случаят ще бъде потулен.