Близки и съседи на 15-годишния Иван: Не е способен на убийство!
Страх го е да ходи сам, някой трябва да е с него, каза майката на момчето
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 3
    4
Майката на Иван Донка Петрова
Снимка: btvnovinite.bg

Близки и съседи на 15-годишния Иван, обвинен в убийството на 11-годишната Никол от Бургас, са категорични, че момчето не е способно на извърши такова престъпление.

Семейна приятелка го описа като много добро дете. Той е страхлив, умствено по-бавно помни, но не е невменяем, каза пред bTV Любомира Танева.

Съседка на Иван, когото вчера съдът остави в ареста, също го определи като страхотно дете. Според Галина Пенева е абсурд той да е извършил убийство. Съседката допълни, че никога не е виждала Иван да носи нож.

Тази сутрин майката на Иван – Донка Петрова, трябваше да разкаже подробности за сина си пред bTV, но в последния момент промени решението си и не застана пред камерата.

Вчера обаче тя заяви, че Иван не е имал нож и дори не можел да реже с нож или да използва вилица и лъжица.

Майката беше категорична, че синът й няма психическо заболяване и не е агресивно дете.

Донка Петрова подчерта, че в неделя, когато е станало убийството, Иван не е бил притеснен. Прибирайки се, майка му го е заварила да играе с деца пред блока.

По думите й Иван го е страх да ходи сам и винаги излиза с майка си или с баща си. Някой трябва да е с него да го подмага. Страх го е да си легне сам, каза още майката.

Тя отрече, че у сина й са намерени вещи на убитото момиче. Във връзка с частичните му самопризнания, за които съобщиха от прокуратурата и полицията, тя коментира, че „той на всяко нещо повтаря „Да”.

По-късно днес ще бъде погребението на 11-годишната Никол.

 

  • 3
    4
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре