Близка на задържания д-р Димитров: Не е имал избор, защитавал е семейството си
Рентгенологът никога не е проявявал агресия, категорична е неговата семейна приятелка Зоя Николова
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 18
    4
Протест в Пловдив заради ареста на д-р Иван Димитров
Снимка: btvnovinite.bg

Арестуваният за убийството на крадец д-р Иван Димитров не е имал друг избор и е защитавал семейството си. Това каза в предаването „120 минути” Зоя Николова, семейна приятелка на рентгенолога.

„Убедена съм, че д-р Иван Димитров не е имал друг избор, за да пристъпи към това действие, защитавайки семейството си с цената на своя живот”, подчерта тя.

Д-р Димитров никога не е проявявал агресия, категорична е Зоя Николова.

Стотици поискаха лекарят, обвинен в убийството на крадец в Пловдив, да бъде освободенСпоред протестиращите Димитров е направил това, което всеки би направил, ако се почувства заплашен

„За нищо на света не бих казала, че той е агресивен, просто е бил принуден от стеклите се обстоятелства. Може да е емоционален, но между емоция и агресия има огромна разлика”, отбеляза тя.

„Семейството има две деца, от които едното е много мъничко. Не искам да си представям, ако в същата нощ е бил на нощно дежурство. Представяте ли си тази млада майка с две невръстни деца, какво би се случило. Невероятен късмет е, че същата нощ той е бил вкъщи”, каза Зоя Николова.

Арестуваха лекар за убийството на криминално проявения мъж в Пловдив Убитият е влязъл в дома на доктора, за да го обере

Приятелката на д-р Димитров до описа като добър, възпитан, всеотдаен, грижовен и ерудиран мъж, на когото можеш да разчиташ 24 часа в денонощието.

Зоя Николова настоява той да не бъден съден за предумишлено убийство. „Не може, когато защитаваш близките си в собствения си дом, да бъдеш съден наравно с рецивидистите”, посочи тя.   

По думите ѝ съпругата на д-р Димитров видимо е добре, но все още в е дълбок стрес. Тя и децата са спели, когато са се случили събитията.

  • 18
    4
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре