2 сребърни и 1 бронзов медал - това е равносметката от параолимпийските игри за България. Нашите атлети се прибраха късно снощи от Лондон.

59-то място от над 160 страни, с този резултат пристигнаха от Лондон нашите параолимпийци. За пореден път спортистите ни показаха пред целия свят на какво са способни.

На летище София ги очакваха приятели, роднини, много букети и поздравления. Имаше и официално посрещане с награди от министерството на спорта.

Медалистите Стела Енева и Радослав Златанов привлякоха най-много внимание. 24-годишният атлет, който спечели бронз в скока на дължина сподели медала си със своя треньор Георги Недев.

След Лондон Стела Енева прибавя към колекцията си два сребърни медала. Вече на родна земя освен на посрещането се зарадва и на по-хубавото време.

За параолимпийците престоят почивка и нови тренировки с поглед към следващите състезания. Според председателя на българската параолимпийска асоциация държавата трябва да се замисли сериозно за развитието на спорта за хора с увреждания.

Министър Нейков съобщи, че в момента в 16 училища в страната се работи за оборудването на спортни зали за децата с увреждания. Работи се и за осигуряването на достъпна среда на вече съществуващите спортни съоръжения.