Главният редактор на вестник „Труд” Петьо Блъсков и собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков отрекоха обвиненията на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, че са били наясно със схемата за събаряне на банката. Ден по-рано в интервю пред Явор Дачков той обяви, че вестници му дължат 34 млн. лв.

„След като толкова много цялото правителство се бори да връща парите, какво прави с вестниците на Тошо Тошев, т.нар. вестник на Тошо Тошев и на Даниел Руц? Какво прави с т.нар. вестници на Венелина Гочева и на Петьо Блъсков? Какво прави с т.нар. вестник на Славка Бозукова и на Тодор Батков? Да ги изреждам ли?”, попита Цветан Василев.

„Седмица преди началото на кризата от банката си е изтеглила парите Венелина Гочева. Около сто и петдесет хиляди евро. Изтеглили са си парите и още хора, които днес се крият, че са собственици на вестниците „24 часа” и „Труд”. Също и Недялко Недялков от ПИК, който уж усещал всичко и го направил по интуиция. Има и други, но искам да кажа, че всичко беше организирано”, коментира още Василев в интервюто.

„Какво като съм си изтеглил парите? Аз да не съм държавна служба, та да давам публичен отчет?”, заяви Недялков в предаването „Тази сутрин” по bTV. „Изтеглих си парите, защото видях опашките по улиците и разбира се, че ми светна лампичката да си изтегля парите”, допълни той.

„Аз не дължа пари”, категоричен бе главният редактор на „Труд” Петьо Блъсков. „Сделката е обезпечена с имот от 14 дка на входа на Варна – бившата печатница на ВАЦ. Те не са към КТБ, а към частно дружество, с което има споразумение. Този дълг е капаро за купуване на имот и не е никакъв дълг. Вероятно става дума за 6,5 млн. лв. Имотът е изключително ценен, струва не 6, а 16 млн. лв.”, обясни още той.

„Срещу 300 млн. лв. дълг за ТВ7 няма грам обезпечение, а срещу 6-те млн. на „Труд” има имот. Защо никой не пита за дълговете на ТВ7?”, попита на свой ред Блъсков за телевизията, близка до банкера и депутата от ДПС Делян Пеевски.

„Аз казвам какво е юридическото състояние на нещата и точка – няма тема и няма никакво задължение, което не връщаме”, категоричен бе Блъсков.

„Значи някаква одисея се очертава – Цветан Василев ще продължава да говори. Той обаче говори за всички, но не и за себе си”, коментира Недялко Недялков. „Той е директор на фалирала банка. Ако моята фирма фалира, кой е виновен – Борисов, Пеевски или аз самият?”, продължи той и попита защо всички имат доверие на думите на Цветан Василев, срещу когото се води разследване.

  • Делото "КТБ" започва на 13 декември в спецсъда
  • Няколко хиляди страници по-късно, ще има ли възмездие за КТБ?
  • Иво Прокопиев: КТБ струва две години работа на цялата държава
  • Корнелия Нинова: „Моделът КТБ” е огледалото на прехода
  • Съдия Виржиния Петрова ще гледа делото за КТБ
  • Адвокатът на Цветан Василев: Не очакваме справедлив процес
  • Прокурорът по делото „КТБ”: Пеевски не е сред обвиняемите, както и Путин и Обама не са
  • Прокуратурата подробно разказа как Цветан Василев се възползвал от парите на КТБ
  • Делото „КТБ” влезе в спецсъда
  • Днес трябва да излезе многотомникът „Обвинителен акт за КТБ”