Град Бяла е в двудневен траур след новината за смъртта на 18-годишния Алекс Ангелов. Преди осем дни той беше ударен по главата заради една цигара. Въпреки усилията на лекарите от русенската болница, тази нощ младежът е издъхнал.

Пострадалото момче беше открито на 8 юли сутринта. Вечерта той е бил на дискотека с приятели, които си тръгват малко преди него и го оставят в компанията на собствениците на дискотеката. Малко по-късно Алекс напуска заведението и се озовава в близост до спирка в центъра на града на развиделяване.

Застига го компания от роми, които му искат цигара. При отказ обаче, настава гнет. Трима от момчетата от компанията тръгват да го бият. Единият го удря с бутилка от уиски, за нещастие, фатално.

В сряда Алекс излезе от кома и близките се надяваха, че най-лошото се е разминало.

Още от самото начало обаче лекарите предупреждаваха, че състоянието му е изключително тежко и първите 7-8 дни след травмата може да са фатални.

От болницата отказаха да коментират конкретната причина за смъртта, тъй като предстои аутопсия.

„При постъпването беше в кома, с тежка черепно-мозъчна травма, имаше анезокория, като дясната зеница беше по-широка от лявата, имаше кървене от слуховия проход, което е белег за фрактура на базата на черепа”, каза д-р Огнян Игнатов, завеждащ неврохирургията в Русе.

Хората в Бяла скърбят заедно с опечаленото семейство. Те са потресени от смъртта на момчето, причинена от необяснимата агресия.

Настояват за повече мерки и повече полицейско присъствие.

Миналата седмица имаше протести мирни протести, днес градът е притихнал.

Знамената са смъкнати наполовина, всички културни и обществени прояви до края на седмицата са отменени.

Напрежение в Бяла няма. По думите на комисар Ангелов, директор на Областната дирекция на МВР в Русе, опасност от ескалация няма.

Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвинението на 32-годишния нападател Валентин Маринов от причиняване на средна телесна повреда в непредумишлено убийство.