Бившият ни консул в Одрин: Отмяната на празника е „случай, достоен за съжаление“
Турската страна се възползва от случая и медиите веднага заявиха, че България подкрепя операцията в Африн. Това е доста различно от нашата позиция по обстановката в Сирия и статута на сирийските кюрди, посочи Георги Димов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Георги Димов
Снимка: bTV

Самоволното решение на генералния ни консул в Одрин Васил Вълчев да отмени културната програма за националния ни празник и да призове български граждани да отдадат почит към турските войници, убити в Северна Сирия, е „случай, достоен за съжаление“. Това коментира в предаването „Тази сутрин“ по bTV бившият ни консул в Одрин Георги Димов.

Консулът ни в Одрин съкратил културната програма на 3 март заради загинали турски войнициВасил Вълчев обяснил действията си с траура в южната ни съседка

Трудно ми е да изтълкувам ситуацията, защото се срамувам, откровено казано, от това, което стана, каза Димов.

Георги Димов
Снимка: bTV

На въпрос защо Вълчев е взел това решение и дали някой му е казал, че не трябва да се празнува гостът отговори: „Само може да гадаем“.

Георги Димов
Снимка: bTV

Важни са уврежданията, които се нанасят на имиджа на страната ни и на позициите ни, добави Димов. Той посочи, че турската страна се е възползвала от случая и медиите веднага са заявили, че България подкрепя турската операция в Африн. Това е доста различно от нашата позиция по обстановката в Сирия и статута на сирийските кюрди, посочи гостът и припомни, че действията на Анкара са „заклеймени от целия свят“.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре