Бившата кметица на с. Златна ливада Ирина Панева отрече да има лични отношения с бившия шеф на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров.

В „Тази сутрин” по bTV инж. Илия Запрянов, бивш заместник-ръководител на надзора на Лот 1 от магистрала „Марица”, заяви, че аутобанът е бил оскъпен заради непланиран пътен възел до селото, с чиято кметица Лазаров имал "специални лични отношения".

Запрянов е категоричен, че отбивката до селото не е била предвидена по план и не е бил предвиден бюджет за нея.

„С г-н Лазаров нямам абсолютно никакви отношения и даже не се познавам с него”, категорична беше обаче Панева пред bTV.

Тя беше категорична, че за целия регион отбивката е „страхотна придобивка”. „Всички хора са доволни, всички ползват отбивката”, подчерта Панева, която вече работи в читалището в Чирпан.

Бившата кметица одобри името „път на любовта”. По думите й обаче това е „път на любовта към храма на св. Атанасий”.

Непланираният според инж. Запрянов пътен възел от „Марица” води от магистралата до манастир и Златна ливада.

Според архимандрит Иван Иванов отбивката означава много за манастира.

„Тук се продаваха около 40 килограма свещи, а сега се продават около 360 килограма свещи. Вижте колко се е вдигнала икономиката на манастира”, каза свещеноиконом Иван Иванов, архиерейски наместник на Чирпан.

50-ината жители на Златна ливада също са доволни. „Отбивката е чудесна за селото, а манастирът е един най-хубавите в България”, заяви Камен Ташев, жител на селото.

Според бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров пътният възел е бил част от предварителния проект.

„Такава отбивка има и в основния проект, това е едно от нещата, които проверява прокуратурата. Така че няма никакви проблеми там”, категоричен беше той.

Официалната информация от АПИ обаче е друга - отбивката за обезлюденото село първоначално не е била част от проекта. Строежът й обаче не ощетил бюджета на агенцията.

Утре Лазар Лазаров ще бъде гост в предаването "Тази сутрин" по bTV.