Бивш шеф на Гранична полиция: 20% от кандидатите при нас отпадаха по критерия за подкупност
По думите му всяка една система, за да има завършен вид, трябва да изгради механизми и инструменти, с които да влияе на процесите вътре в нея
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Валери Григоров
Снимка: Ладислав Цветков

„По мое време в дирекцията имаше звено от психолози, които правеха анализ и оценка на всеки един кандидат, преди да заеме определена длъжност, за неговата корумпируемост. Около 20% от кандидатите отпадаха само по този критерии”, каза бившият шеф на Гранична полиция генерал Валери Григоров.

По думите му всяка една система, за да има завършен вид, трябва да изгради механизми и инструменти, с които да влияе на процесите вътре в нея.

Каналджия: Граничари взимат 100 – 200 евро, за да си затварят очите, началниците им – 10 хил. евроНачалниците действали повече с групи мигранти от „организираната престъпност” от вътрешността на Сирия, Иран, Ирак и др.

„В МВР изградиха вътрешна сигурност, която обаче се възприема като враждебен елемент и тя не може да проникне и достигне до процесите вътре в структурите”, допълни Григоров.

Според него ако има механизъм за кадрово развитие в системата МВР подкупването на гранични полицаи няма да бъде възможно.

„Това, че тези хора се продават, не е допустимо, но е плод на системата, която няма механизъм за вътрешен контрол”, категоричен е Григоров.

По повод оградата по границата ни с Турция той коментира, че това е изключително остарял и старомоден начин за защита. По думите му до момента са платени около 200 млн. лв. за изграждането на съоръжението.

„Това е цена, която е платил българският данъкоплатец. Това, че даваш едни пари, трябва да очакваш конкретен резултат”, допълни Григоров.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре