Бисер Лазов даде показания по делото срещу Соня Колтуклиева
Той е основният свидетел на прокуратурата по делото за източването на КТБ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Бисер Лазов

Основният свидетел на прокуратурата по делото за източването на КТБ – Бисер Лазов, даде показания по делото срещу Соня Колтуклиева.

Тя е обвинена за укриване на данъци. Според прокуратурата Колтуклиева получила от банкера Цветан Василев 90 хил. лв., но не е платила данъците си.  

Делото "КТБ" започва на 13 декември в спецсъдаОбвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници

В съда Бисер Лазов обясни, че Цветан Василев лично му е казал кога да започне да изплаща кеш парите на Соня Колтуклиева. Сумите са вземани от касата на една от фирмите за стопанска дейност, свързани с Василев, уточни Лазов, и са били дадени на Колтуклиева на няколко транша. Лазов разпозна няколко бележки за дадените суми.

„Аз съм един човек, който си е изпълнявал задълженията. Води се дело, некоректно е аз да говоря неща, които аз не мога да преценя дали няма да компрометират обективната истина”, каза пред медиите свидетелят.

„Галъп”: 70% от българите смятат, че КТБ е умишлено фалирана70% приемат, че президентът трябва да има водеща роля за контрола над предвиждания нов антикорупционен орган

Бележките за сумите са отчитани вечер пред банкера Василев. Според Лазов последната той му е дал лично във Виена. Така и не стана ясно как тогава бележката се е появила и в кориците на делото.

След месец съдът ще вземе решение дали да разпита Цветан Василев по това дело.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре