Биляна Гавазова стана носител на приза „Журналист на годината – 2017“ на Синдиката на българските учители.  Водещата на рубриката „Чети етикета“ в „Тази сутрин“ по bTV бе отличена на церемония по време на събитие на синдиката снощи в София.

Признанието на Биляна Гавазова е за приноса на журналистката към отразяването на темите, касаещи образованието и учителската професия.

„Това признание означава, че рубриката „Чети етикета“ изпълнява своята мисия – да следва проблемите на хората. Да навлиза във все повече сфери, които са важни и за нас като родители. Образованието засяга абсолютно всички!  Щастлива съм, че целият екип на „Тази сутрин“ работи усърдно да сме един отбор с нашите зрители. Благодаря им за доверието!“, каза Биляна Гавазова по време на церемонията.

През последната година в рубриката „Чети етикета“ бяха разгледани множество аспекти на образованието, сред които: адекватни ли са висшите училища на нуждите на пазара на труда; за или против камери в детските градини и яслите; колко тежи ученическата раница и други.

Журналистическите материали, репортажи и интервюта на Биляна Гавазова предизвикват широк обществен дебат, както и незабавната реакция на държавните институции, проверки, експертни и консултативни съвети за подобряване качеството на живота на хората и дори предложения за промени в законодателството.