Бунт на бежанците във Военна рампа, след като шефът на лагера Пепи Джуренов беше сменен неочаквано и без обяснения тази сутрин.

В продължение на няколко часа хората не позволяваха на началника да напусне района и на ръце го връщаха обратно в лагера.

От ръководството на Държавната агенция за бежанците заявиха за bTV, че категорично не става дума за политическо уволнение.

Комендантът е преместен на друга длъжност в общежитието в Овча Купел, а в работата му не са открити нарушения.

Когато тази сутрин комендантът дошъл да сдава поста, хората във Военна рампа блокирали входа и не го пуснали да си тръгне.

„Ние държим на нашия комендант. Не искаме друг! Ние искаме да работим с него”, казва един от бежанците. „Ще ходим да живеем в къщата на коменданта”, допълва друг.

Хората заплашиха с гладна стачка и върнаха сменения началник на ръце обратно в общежитието. Бившият вече комендант, който превърна порутеното общежитие в място за живеене заяви, че си тръгва удовлетворен.

Пепи Джуренов каза пред bTV, че сам е поискал да бъде преместен. „До петък всички ще забравят, че е имало тук комендант Джуренов", коментира той.

„Реакцията на хората е съвсем нормална. Не може да е друга, след като той ги е поел в една тотална нищета. Измъкнал ги е от нея”, коментира новият комендант Светлин Занев.

В крайна сметка във Военна рампа приеха смяната и увериха, че бунтът не е режисиран, а е избухнал спонтанно.