Украински татко и двете му дъщери, едната от които е малолетна, са отведени в столичното Първо РУП след днешния протест срещу монополите. Другото момиче е на 18 г.

Тримата били част от шумна подпийнала компания, уточниха от СДВР за btvnews. Oстаналите 3-4 души от групичката са отведени в група „Отрезвител” към столичната полиция.

В района на бул. ”Цар Освободител” и бул. "Васил Левски” компанията започнала да се държи арогантно и да крещи, което наложило намесата на полицейските служители. Единият от мъжете, придружаван от двете момичета, опитал да прескочи поставените заграждения.

След направената справка било установено, че задържаният 44-годишен украинец със статут на постоянно пребиваващ в страната. 18-годишната му дъщеря нямала документи за самоличност, но пък имала 1.01 промила алкохол в кръвта. Бащата отказал да бъде тестван. След разговор с инспектор от детска педагогическа стая малолетното момиче ще бъде предадено на майката.

Трима младежи също бяха прибрани в полицейска кола малко преди 18 ч пред Народното събрание. Те били пияни и са отведени превантивно. Според очевидци момчетата били редовни на протестите на Орлов мост. Единият имал 2,65 промила алкохол в кръвта.