Българката, която роди в самолет, все още е в болница в Манчестър
Вместо град, в акта за раждане на Николай ще пише географските координати
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Раждане в самолет

Българката, която роди на борда на самолет на 26 юли, все още е в болница в Манчестър. Това съобщиха за bTV от Министерството на външните работи.

Бебето Николай се появи на бял свят над Атлантическия океан по време на полет от Богота към Франкфурт.

Българка роди момче по време на презокеански полетЕкипажът и трима пътници лекари се превърнали в АГ екип на 11 800 метра височина

Какво ще пише в документите му, разказва Вяра Деянова.

Когато необикновеното раждане приключи щастливо, остава въпросът къде се е родило детето. Бившият главен авиоинспектор на България Ангел Борисов следи случая с малкия Николай отблизо.

„Роден в небето. Еър бебе, така ги наричат тези, които са родени в Щатите и Канада”, разказа Ангел Борисов. 

Раждане в самолет
Снимка: btvnovinite.bg

Оказва се, гражданството на въздушните бебета също остава във въздуха, защото международните норми не са разписани от всички държави.

Така в акта за раждане на Николай ще пише, вместо град – географските координати – 49 градуса северна ширина и 21 градуса западна дължина.

„Луфтханза”: Дотук имаме 11 родени във въздуха бебетаОбсъждаме какво да направим за Николай, искаме да е нещо много специално – да направим нещо за живота и бъдещето му, заяви представителят на авиокомпанията Александър Толвет

Българската гражданска авиация също пази подобни спомени.

„Ние сме имали поне пет такива случая. Преди 30 години 73-та тогава, имаше случаи и тогава нашите екипажи бяха тренирани. Ние нямаме погубено дете на борда, поне в българските аеролинии”.

Служителите са обучени за раждане на борда, но експертите съветват – дори и месец преди очакваното събитие, бъдещите майки да не напускат земята.

Раждане в самолет
Снимка: btvnovinite.bg
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре