Търговец на гласове се оплаква, че партия го излъгала. Той осигурил договорените избиратели и трябвало да получи парите за сделката ден след вота. За гласа си хората трябвало да получат по 20 лв., а той като посредник - по 10.

В пловдивската Арман махала не изслушват въпросите до край. Като чуят думата „избори" и казват, че при тях такова нещо няма. Бизнес с хората от махалата имал мъж, който пожела анонимност. Казва, че е задлъжнял към 60 души с общо 1200 лв.

„Аз съм от Пловдив. С мен се свързаха хора от партията на г-н Бареков. Негов представител. Казваше се уж Артур. С малко име. И ми каза, че предоставя сума от 30 лв. да му намерим хора, които да гласуват. Тези хора могат да гласуват, за която искат партия - само да им има подписите”, разказа мъжът пред камерата на bTV.

После попитал каква е цялата система - защо се дават пари не за определена партия. Въпросният Артур му казал, че бюлетини ще бъдат подменени и след приключване на изборите, а анонимният източник до 2-3 дни ще си получи парите, за да се разплатим с хората.

„Хората гласуваха и останаха излъгани. Хората са може би около 250 човека. само от нас. Схемата е почти в целия Пловдив”, разказа мъжът. Включените от списъка му гласували според уговорката, твърди самият той. Ден-два след изборите трябвало да получат парите си. В схемата, за която разказва, участвали и жени. Срещу хвърления глас, жените получили обещаните 20 лв.

Проваленият купувач на гласове твърди, че всички други политически сили са се разплатили с хората, чиито вот са спазарили. Само тези от неговите списъците на ББЦ останали излъгани.

Артур, който трябвало да се разплати за осигурените гласове, оставил подарък - рекламна химикалка на партията на Бареков, и изчезнал.

Търговецът на гласове се обърнал към bTV, защото не можел да отиде със списъците с лични данни в полицията, тъй като извършва престъпление. Но пък си иска парите. Въпреки че пред камера в махалата отричат, че са ги завлекли, при нашия събеседник идва представител от квартала. Той бил човекът, който събирал личните данни и обещавал по 20 лв, твърди търговецът.

И пред bTV, и пред своя партньор, търговецът на гласове твърди, че човекът с парите - Артур, е неоткриваем.

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков беше поканен да гостува в сутрешния блок на bTV днес. "Няма да гостувам на сутрешния блок на Би Ти Ви утре, поради простата причина, че те си позволяват да правят "разследване" за дарителите на нашата партия и се опитват по този начин да изместят центъра на разговора и да откраднат от времето, което ми се полага", заяви пред ПИК Бареков снощи. От партията му обявиха в прессъобщение днес, че ще заведат дело срещу bTV заради "излъчване на манипулативни репортажи, за да се шантажират симпатизанти на партията".

Вижте как партията на Николай Бареков набирала дарители без тяхно знание!

  • ЕП със "зелена светлина" за новата Еврокомисия
  • Кристалина Георгиева с големи шансове за важен пост в бъдещата ЕК
  • Кандидат-еврокомисарят Вигенин "зачеркна" шансовете на К.Георгиева
  • Премиерът подкрепи Кристалина Георгиева за първи дипломат на ЕС
  • Официално: Бареков с двете най-скъпи БГ места в европарламента
  • Бареков и Станишев се събраха в ЕП
  • Искра Михайлова кандидат за шеф на Комисията по регионално развитие в ЕП
  • Колко и какви депутати даде България на ЕП?
  • Станишев с втори фалстарт по пътя към ЕП (ОБНОВЕНА)
  • Станишев дезертира в ЕП (ОБНОВЕНА)