Българите не са лоши, но има един процент, които тотално се извариха – които са готови на всичко, за да покажат балканщината си, селяндурщината си. Този човек не е мутра – мутрите застават очи в очи, той е мишка. Тези коментар по адрес на убиеца от АМ „Струма” направи бизнесменът Методи Бачев.

В студиото на „120 минути” стана ясно, че починалият след удар с камък бивш командос Николай Чивиев е не само негов служител, но и роднина.

"Искам този човек или това същество да живее много дълго време, да ходи и да броди по този свят и цялата почит, която е имал Николай Чивиев от близки и приятели да я получи с отрицателен знак", откровен беше той.

Бачев разказа, че служителите му работят на 17-километрова отсечка с множество виадукти и десетки ангажирани машини. „Има постове, хора с жилетки, които регулират движението на машините. (...) Само линейка, пожарна или кола със специално предназначение има право да влиза”, посочи той.

Управителят на фирмата призна, че има бързащи, които опитват да си спестят 30-километровото заобикаляне през Петрич, но когато бъдат спрени, повечето разбират ситуацията и обръщат.

„Това същество, карайки, не спира на два поста. Знаейки, че е опасно, нашите хора се обаждат на г-н Чивиев, че има кола, която е навлязла в строителния обект”, разказа управителят. По думите му бившият командос и колегата му Ботьо Петков спрели колата, в която се смята, че е бил Емил Първанов – Ембака, като двамата сигнализирали на шефа си, че от возилото излиза мъж с нож.

Емил Първанов - Ембака
Снимка: bTV

Бачев им казал да викнат полиция, като това се оказал последният му разговор с Николай Чивиев. Според свидетели, агресивният нарушител повикал по телефона свои приятели, които дошли на мястото на избухналия спор. Минути по-късно управителят видял тялото на своя роднина в спешния център.

Днес той не коментира дали Ембака е бил в болницата.

„Този човек, освен че е имал смелостта да убие друг човек, изпитва чувство на безнаказаност, на беззаконие и може да си позволи лукса да избяга”, коментира Бачев.

Утре не по-малко от 1000 души трябва да се върнат на работа на строежа на магистралата и той призна, че те чувстват страх: „Не е нормално да си вадиш хляба и да дойде да те убие олигофрен с камък”.

Методи Бачев разказа малко повече и за това какъв човек е бил Николай Чивиев – изкарал е целия 17 години в Чуждестранния легион с мисии по целия свят, работил е и като полицай и е решил да се върне близо до роднините и приятелите си.

„Аз досега бях войник. Вече съм щастлив човек, защото виждам колко много ме обичат колегите, приятелите”, казал Чивиев на Бачев преди време. Като пример за характера му, управителят разказа за случай, в който бившият войник спрял движението по Е79 заради попаднала на платното костенурка.