Българите, измамени с почивки в Гърция, не са си получили парите
Сайтът за резервации продължава да работи и приема заявки
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
море, туризъм
Снимка: bTV

Продължава сагата с българите, измамени с почивки в Гърция. Повече от месец, след като ви разказахме за случая, броят на излъганите е нараснал в пъти, а парите не са им върнати. 

Измамени туристи: Почивката – платена преди месеци, резервацията – фалшиваПострадалите планирали почивката си рано и я резервирали в туристическата фирма „Мадес груп” през онлайн платформата „Травел базар”

Те са направили ранни заявки за почивка в южната ни съседка чрез агенция "Мадес Травел" и малко преди да заминат, са получили обаждане за презастъпване на резервациите. 20 души от Добрич са изгорели общо с 6000 лева.

Обещания за кристални води, райски плажове и перфектна храна. Това е предложено и на Нели. Тя плаща 2000 евро за почивка на Дюни. Пътува специално от Испания. Когато идва разбира, че 5-членната фамилия ще почива на Аркутино.

„Станаха 5 дни и администраторката ми вика: "Г-жо, за вас никой не плаща". Аз извадих, платих си престоя и си тръгнахме на петия ден”, разказа жената.

Така сметката нараства до 3000 евро и то за плаж, различен от обещания.

В повечето случаи офертите за почивка са били за Гърция. Ужилените твърдят, че са над 100. При много от тях предплатените ваканции изобщо не са се състояли.

Сайтът на фирмата вече е спрян. Този, от който са правени резервациите обаче още работи, въпреки че от Комисията за защита на потребителите са сезирали ГДБОП.

Министърът на туризма Николина Ангелкова каза, че проверката по случая ще приключи до дни.

Николина Ангелкова: И това лято очакваме ръст в туризма между 7 и 10 процентаТя призова при резервации хората да правят проверка в сайта на министерството на туризма дали туроператорът имат застраховка

Тя посъветва всички, които ползват услугите на туроператори, първо да се обръщат към Националния турситически регистър, където са описани коректните фирми в бранша.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре