Българин за работата в английска ферма: 12-часов работен ден, номер вместо име
Нашенци се трудят като роби, но масово се страхуват да говорят
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 6
  • 0
    0
Дамян Драганов

Десетки българи, които работят в английски ферми в Корнуол, се страхуват да говорят за условията на труд. Собствениците на селските стопанства забраняват контактите им с журналисти, показа проверка на наш екип на място.

Българи в Англия се страхуват да говорят за условията на трудСобствениците на селските стопанства им забраняват да контактуват с журналисти

Работа по 10 – 12 часа, номер вместо име и отношение като към роби – това разказа пред bTV млад мъж, който се е завърнал след работа във ферми на британския остров. Дамян Драганов е работил  в английски ферми два пъти-през 2013 г. и 2014 г.

Заминал чрез българска фирма с офис във Велико Търново. Договорът му бил стандартен –за шест месеца, но и в двата случая  се прибрал по-рано заради тежките условия на труд, различни от договорените.

Първата ферма е в Мейтън, област Кент и е за бране на ягоди, а втората – в градчето Скелмерсдейл, между Манчестър и Ливърпул, за бране на праз.

Заради робски труд: Британската полиция освободи 200 имигранти, сред тях има и българиУсловията, в които живеели, били ужасяващи, съобщават британските медии

Заради 12-часовия работен ден и лошите условия на труд мъжът поискал от фирмата посредник да бъде преместен. Те обаче не му вдигали телефона и той се прибрал с България, след като едва събрал пари за обратен билет.

  • 0
    0
Още по темата
6 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре