Наш сънародник в Лондон създаде рекламен клип за България. Николай Богдев е роден в Ямбол, но от 8-годишен живее в Лондон. Завършва продуктов дизайн, но голямата му любов е фотографията. Всеки път, когато се връща при роднините си в България, вижда и открива нови неща.

„Веднъж, преди да кацне, самолетът ми от Лондон прелетя точно над центъра на София. През прозореца видях блестящите куполи на хрома „Свети Александър Невски”. Тогава си казах, че трябва да споделя тази гледка с приятелите си от цял свят”, разказа пред bTV Николай.

Той обикаля родината сам с автобус или заедно с роднините си.

В продължение на 12 дни Николай снима в София, Пловдив, Хисаря, Велико Търново, Ямбол и село Драма, община Тунджа.

Още толкова време монтира видеото, което озвучава с песен на Станислав Великов, който е диджей и композитор от Добрич.

Снимка: btvnovinite.bg

„Исках да покажа всекидневния живот и хората в България, не само забележителностите”, споделя Николай.

При заснемането е използвал техниката хиперлапс, при която се прави по една снимка през няколко секунди, докато снимащият се движи около обекта. След подреждане на кадрите един след друг се получава видео с особено атрактивно движение и визия.

Първите зрители на клипа са приятели на Николай от цял свят: „Аз го бях качил във „Фейсбук” първоначално, и от там имам отзиви от българи и от чужденци”. След като гледа видеото, негова приятелка от Англия му казва, че включва България в списъка си с места, които трябва да посети.

Ето и видеото на Николай: