БАБХ: Няма пилешко месо с фипронил на българския пазар
Взети са проби от четирите най-големи производители на птиче месо у нас
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
пилешко месо
Снимка: iStock

Няма заразено с фипронил пилешко месо на българския пазар, съобщи агенцията по храните след лабораторно изпитване на птиче месо. 

Проби за анализ бяха взети от четирите най-големи производители на птиче месо в страната. Изследвано бе както месо от пилета бройлерно производство, така и месо от кокошки носачки. 

Откриха олово и фипронил в българските храни в ЕСВ Гърция са продавани български яйца с шест пъти повече фипронил от количеството, открито в партиди у нас по-рано този месец

Пробите бяха изпратени за изпитване в акредитирана лаборатория и резултатите показаха, че в нито една от четирите проби не е открито съдържание на фипронил в месо. 

Българската агенция по безопасност на храните продължава и засиления мониторинг над яйца и яйчни продукти, както произведени у нас, така и търгувани в рамките на свободния европейски пазар. От началото на октомври до края на 2017-та година от всички ферми и пакетиращи центрове ежемесечно ще бъдат вземани проби за лабораторен анализ, както за целите на самоконтрола, така и за целите на официалния контрол. 

Забранените от реализация яйца с фипронил са 1,5 милионаВсеки ден кокошките добавят нови 150 хил. яйца, които ще бъдат унищожени

БАБХ извършва и засилен контрол в животновъдните обекти по отношение използваните препарати за дезинсекция на птиците и правилната им употреба.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре