Автокрадецът, който ядоса Бойко Борисов преди две години, вече е на свобода
Той предизвика гнева на институциите, след като bTV показа кадри как краде две коли за минути от гараж в София
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    15
Ярослав Димитров в съда
Снимка: БГНЕС

Автокрадецът, който ядоса премиера Бойко Борисов преди две години, е освободен от затвора предсрочно.

Ярослав Димитров предизвика гнева на институциите, след като bTV показа кадри от наглите му посегателства, при които той краде две коли за минути от гараж в столицата.

Защо противозаконно отнемане, а не кражба, пита се Борисов След пускането от ареста на автокрадеца, който го вбеси, премиерът иска промяна на формулировките

Три дни по-късно главният герой – Ярослав Димитров, е арестуван. Получава присъда от три години. Излежава половината. Работи в затвора и приспада още шест месеца от наказанието. Остават му 10 месеца в затвора, когато подава молба за предсрочно освобождаване.

Съдът пусна автокрадеца, вбесил БорисовСпоред магистратите няма достатъчно доказателства, че той е извършил записаната с охранителна камера кражба

„Към тази молба се е отнесла изключително критично администрацията на затвора. Тя е дала отрицателно становище и то напълно е споделено от прокурора. Причината за това е освен изтърпяване на част от наказанието, нужда и той да си е коригирал поведението. Специално при това лице не са били налице достатъчно доказателства в тази насока. Наистина са констатирани корекции в нагласите му, но не е бил изпълнен планът”, заяви прокурор Зорница Таскова.

Въпреки това, две съдебни инстанции решават и пускат Ярослав на свобода.

От началото на годината предсрочно са били освободени 642-ма лишени от свобода, което е драстично повече сравнение с минали години.

Причината за това е промяната в НПК от февруари, която дава възможност лишените от свобода сами да подават молби за предсрочно освобождаване. Досега това се правеше единствено от окръжния прокурор или от комисия в затвора.

  • 0
    15
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре