Атанас Атанасов: Славчо Върбаков е известен на ДАНС
Аферата с ЧЕЗ има заряд да смъкне правителството, каза Атанасов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 13
    1
атанас атанасов
Снимка: btvnovinite.bg

Славчо Върбаков е енергичният двигател на семейния бизнес и той е известен на ДАНС. Това заяви ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, в студиото на „Лице в лице”. Той уточни, че в Националната служба за сигурност, която е ръководил, Върбаков е бил познат заради афера с фалшиви телефонни импулси, които източвали БТК.

Той е категоричен, че Гинка и Славчо Върбакови са подставени лица в сделката, нямат управленски опит и нямат достатъчен финансов ресурс за участие в сделката.

Гинка Върбакова пред bTV: Продажбата на ЧЕЗ не изисква одобрението на КЕВРПо думите й министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е "приятелка и позната", но не е знаела за намеренията на „Инерком” да купи бизнеса на ЧЕЗ в България

Аферата с ЧЕЗ има заряд да смъкне правителството, каза Атанасов и припомни, че преди години отново ЧЕЗ беше в основата на падането на кабинета на Бойко Борисов. Тогава високите сметки бяха причината, вдигнала хората на бунт.

Учудвам се на арогантния непукизъм на премиера, ето вече излиза с идея за балканско Белене.

Енергоразпределителната система на държавата е част от националната сигурност и от година сделката се точи. Ако българските служби не са проявили интерес, значи някой им е казал да не се занимават с това, добави той с уточнението, че той някой е премиерът, тъй като той ръководи тези служби.

По думите на Атанасов има достатъчно данни за това, че има заплаха от пране на пари в тази сделка – може да има скрити играчи, които ще участват с финансиране и не знаем кои са.

Жени Калканджиева имала фирма със съпруга на Гинка Върбакова„ММС Ентъртейнмънт” е била създадена за един от конкурсите Мис България, но така и не е заработила

Лидерът на ДСБ посочи още, че е подозрително мълчанието по отношение на банката, която ще участва. Той заяви, че знае, че финансирането ще стане по три канала и само един ще е от банка. „За обществото е важно поведението на правителството, което е длъжно да се грижи на националната сигурност, а тук има неглижиране”, посочи Атанасов.

Повече вижте във видеото.

  • 13
    1
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре