В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°.

 

По Черноморието след обяд ще има временни увеличения на облачността, с краткотрайни превалявания и  гръмотевици. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 27°. Температурата на морската вода е от 19° до 22°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 

   И в планините след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от  гръмотевици. Ще духа до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра  ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

 

  През нощта ще преобладава ясно време. Утре ще е предимно слънчево. В следобедните часове в  планините и източните райони ще се развие купеста облачност. На отделни места там ще превали и пригърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°.

 

 През следващите дни затоплянето ще продължи, максималните температури в цялата страна ще са над 30° и в равнините и низините след обяд ще бъде горещо. По Черноморието ще духа бриз и дневните температури ще остават малко по-ниски.

Ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове, но през повечето дни ще се задържи без валежи. Повишена вероятност за краткотрайни превалявания има в четвъртък в източните райони, а в събота – в Югозападна България.