Софийският апелативен съд отказа да пусне предсрочно от затвора Любомир Димитров – Гребеца, осъден като част от групата за отвличания, станала известна като "Наглите".

Само преди няколко дни първата инстанция - Софийският градски съд, реши обратното след становище на ръководството на софийския затвор, че може да напусне килията.

Решението на Апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране. Любомир Димитров има две висящи дела за убийства.

Любомир Димитров - Гребеца, който поиска да излезе предсрочно от затвора, не разкри мотивите си пред камерите.Не отговори и на въпроса дали се чувства превъзпитан.  

Новината, че няма да бъде освободен, Димитров научи в съда - по време на дело, по което е подсъдим за убийство на друг от "Наглите" - Юлиян Лефтеров, чието тяло беше намерено край Железница малко след залавянето на бандата.

От ГЕРБ отхвърлиха обвиненията, че със законови поправки, направени от управляващото мнозинство в миналия парламент, е дадена възможност за предсрочното освобождаване на "Наглите".

Правосъдният министър Цецка Цачева и днес даде заявка за законови промени. "Когато се стигне до предварително освобождаване от наказание, да се извършва задължително и електронно наблюдение, проследяване на лицето за времето на пробацията", обясни тя.

Спешно следващата седмица стартира обществената поръчка за електронните гривни.