Анжелика е председател на гражданско движение. Алекс има хардкор банда и всеки ден по няколко часа репетира вкъщи с китарата. Александър е с цели 31 години по-млад от жена си.

Няма никакви недостатъци в съжителството с по-млад мъж, категорична е Анжелика.

Когато излизат навън, повечето хора ги възприемат като майка и син. Това не пречи на двамата да се обичат безумно – напук на всички предразсъдъци.

Правилата най-общо казано се спазват, това са законите. Когато не нарушаваш спокойствието на никого и си в хармония с партньора си, се живее прекрасно, каза в предаването „120 минути” Анжелика Цокова.

Тя допълни, че са се колебали дълго, 2 – 3 месеца са мислили, дали да участват в „Смени жената”.

„В крайна сметка решихме, че е много важно да има хора, които да отстояват позициите си, да бъдат честни със себе си и да не се притесняват от това, което са”, каза Анжелика.

Александър каза, че са се запознали още в началото на "Фейсбук". Написал й съобщение за Нова година, а тя му върнала отговор дали иска да са приятели. Говори ли са си общи неща две седмици.

Анжелика разказа, че на първата среща изпитала приятелство. Около месец са си говорили по телефона, после ходили на театър, изложби, концерти, имали повече общи интереси и неща, които вълнуват двамата и това било основното. Никога не си е мислила, че може да има връзка с толкова млад мъж, поясни тя.

Проблеми са имали с неговото обкръжение, докато нейните приятели са били толерантни, допълни жената. Минаха няколко месеца докато се усетя комфортно в тази ситуация, каза още Анжелика.

Той допълни, че тя го е научила как да подбира хората около себе си и да знае кои са правилните за него хора.

Разликата във възрастта учи на толерантност, каза Анжелика.

„Да даваш възможност на другия да се себеизразява, нещо което в по-балансирано възрастово двойки много трудно се получава. Поне аз имам такива наблюдения от моите приятелства и контакти. Когато разликата ви е голяма, се опитваш по някакъв начин все пак да се поставиш и в обувките на другия човек, да разбереш какво е важно за него, какви са му приоритетите. По същия начин и той изследва средата, ситуацията, моето отношение, поведението ми. Мисля, че най-основното е една толерантност, едно уважение и създаване на едно такова личното пространство, което по някакъв начин да обгрижваш и да пазиш личното пространство на другия човек”.