Антон Тодоров се отказа от Комисията по досиетата
Комисията е вече в миналото ми. Продължавам напред, написа той във фейсбук профила си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 7
    3
Антон Тодоров
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров се отказа от Комисията по досиетата.

„Комисията по досиетата е вече в миналото ми. Продължавам напред!“, написа той във фейсбук профила си.

Миналата седмица Тодоров беше подкрепен от ГЕРБ за председател на Комисията, макар и не официално номиниран, което доведе до скандал в Парламента.

Впоследствие срещу кандидатурата му се обявиха пет партии, журналисти, преподаватели, изследователи, творци, общественици, като посочиха, че досегашната му дейност дава много сериозни аргументи против неговото номиниране и евентуално избиране. В отворено писмо те посочиха, че Тодоров не е безпристрастен, напротив – в досегашната си дейност неведнъж е променял политическата си принадлежност, и второ, досегашната му дейност дава всички основания да се мисли, че той би използвал евентуалната си нова длъжност като плацдарм за кална борба.

Екатерина Бончева: Възраженията срещу Антон Тодоров показват, че има голям проблемКомисията работи вече 10 години и никога досега номинациите не са предизвиквали такава съпротива

По-рано днес президентът Румен Радев определи кандидатурата му като подигравка с обществото и миналото, а ГЕРБ излезе с декларация, в която поиска отмяна на избора на нов състав на Комисията по досиетата.

  • 7
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре