Кошмарна нощ изкараха десетки семейства във Велико Търново. Полицията в града беше вдигната на крак заради сигнал за бомба в магазин. Специализираните екипи откриха съмнителен пакет с прикрепени към него пълни бутилки и таймер.

Късно снощи „роботът" на спецотряда, пристигнал от София, директно беше насочен към задния вход на магазина. Сигналът е подаден от служител, който забелязал стърчащите от пакета кабели. Собствениците на магазина са го наели скоро и не са от града.

На продавачките е забранено да говорят. По непотвърдена информация това е поредният опит за сплашване.

Предишната нощ е бил запален автомобил, паркиран до магазина. Деянието от снощи също е квалифицирано като опит за палеж, но истината е, че този път потърпевши се оказаха десетки домакинства от блоковете наоколо.

Районът остана отцепен 5 часа. Десетки семейства бяха евакуирани до полунощ.

Притеснението дойде тази сутрин, когато стана ясно, че специализираният отряд все пак се е натъкнал на запалителен пакет с таймер, който е бил обезвреден.

Нащрек остават всички. Тепърва ще се прави анализ на течността в бутилките. Извършителят и мотивите за деянието също остават загадка. От полицията отказват официален коментар. Образувано е досъдебно производство за опит за палеж.

Видът на течността в бутилките все още не е ясен. Анализът е поверен на търновската полиция. Работата по случая продължава.