Ангел Найденов: В документите от Ненчев не се споменава ремонт на двигатели
По думите му Ненчев има лична битка с Румен Радев
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
ангел найденов, найденов,
Снимка: Ладислав Цветков

В документите, посочени от министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев, не става дума нито за ремонт, нито за двигатели и не се препоръчва сключване на договор или споразумение. Такъв коментар даде бившият министър на отбраната Ангел Найденов, при когото е съставена цитираната по-рано днес докладна записка за ремонта на двигателите МиГ-29 в Полша.

Николай Ненчев: Румен Радев е препоръчал двигателите на МиГ-овете да се ремонтират в ПолшаНенчев беше обвинен за престъпление по служба по повод договора за ремонт на двигателите, тъй като по този начин е ощетил нашата армия и фирмата „РСК МиГ”

По думите на Найденов в документа се споменава, че представлява интерес опитът на Полша в модернизацията на изтребителите и техническата им поддръжка. Цитираната записка дори не засягала двигатели, а ремонт на авиониката – компонент от оборудването на самолетите.

По думите на бившия министър в обвинението на прокуратурата не се говори за ремонта в Полша, а нереализирани на стари договори с РСК МиГ. „Те са стояли заключени в касата на министъра до изтичането на  срока на рамковото споразумение, сключено в първия кабинет на Борисов”, каза той. Найденов смята, че Ненчев не се е възползвал от това споразумение заради предразсъдъци. „Ако ставаше дума само за търсене на възможности заради диверсификация на услуги, това щеше да бъде добра посока за усилията на министъра, но става дума за нереализиране във време, когато сме на критично ниво на изправни самолети”, обясни той. И той самият сподели, че идвайки на власт, е заварил критично ниво на изправни самолети и ако не се ремонтират навреме, се поставя в риск живота на летците.

Николай Ненчев получи обвинение заради договора за ремонт на МиГ-29Според прокуратурата той е накърнил материалните интереси на фирма "РСК МиГ"

Найденов посочи, че всичко, което се случва след обвинението, е част от личната битка на Ненчев с новоизбрания президент Румен Радев.

По повод оградата по турската граница бившият министър заяви, че няма обяснение за оскъпяването ѝ и добави, че първите 30 км, които са били построени по негово време, са били най-пресеченият терен. „Материалите едва ли са по-различни и едва ли струват четири пъти повече. Едва ли трудът на ангажираните е по-скъп”, посочи той.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре