Андрей Ковачев: Европредседателството ни не е заплашено по никакъв начин
Това правителство заяви още от първия ден на създаването си, че е проевропейско, каза евродепутатът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Андрей Ковачев

Няма напрежение срещу участието на Патриотите в коалицията. Европредседателството ни не е заплашено по никакъв начин. Това каза в предаването „Лице в лице” евродепутатът и заместник-председател на групата на Европейската народна партия  Андрей Ковачев в коментар на искането на ДПС за „демонтаж на коалицията”.

Това правителство заяви още от първия ден на създаването си, че е проевропейско правителство и не прави компромиси с ценностите, добави той.

„Опозиция – това й е работата – да сваля управляващите, това е така в цял свят, така че те си търсят всякакъв повод за такива опити”.

ДПС ще подкрепи вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" (ОБНОВЕНА)Другата седмица движението ще води разговори с БСП за евентуален вот на недоверие към кабинета

Във връзка с изказването на говорителката на руското МВнР Мария Захарова, че Червената армия е помогнала за спасяването на българските евреи, евродепутатът заяви, че не може да повярва, че тя не знае основна част от историята, а именно, че съветската армия се е намирала на хиляди километри по времето, когато царят, правителството и обществеността решават да преустановят депортацията на евреите от старите територии на Царството.

Москва: Червената армия помогна за спасяването на българските евреиПо времето на драматичните събития, тя е била на хиляди километри от България, припомниха от българското МВнР

Може би мислят, че с такава митология могат да привлекат хората, които са по-податливи на тази хибридна пропагадна, но това е самият говорител на външното министерство, затова е непонятно за мен и се надявам, че ще има журналист на следващия брифинг на г-жа Захарова, за да попита на какво се дължи това изявление, допълни Ковачев.

Вижте какво още каза той:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре