От началото на годината алкохолът е причинил 550 катастрофи, при които 11 души за загинали, а 320 са били ранени. 4 промила алкохол в кръвта - това е един от алкохолни рекорди на пътя, поставен у нас.

Авторът му е шуменец. Само през октомври двама шофьори са хванати да карат с над 3 промила - в Перник и в Пловдивско. Близо 10 000 души са останали без книжки, след като са хванати пийнали зад волана.

Най-наглият рекордьор по алкохол в кръвта е от Перник. Отишъл пиян в местния КАТ да си смени книжката и е хванат с над 3 промила. Шампионът от Раковски също е карал пиян, но е бил и без книжка, а превозното средство, което управлявал, било мотокар. Отчетеният по дрегер рекорд е 3.3.

Носителят му е осъден по бързата процедура, а в града изобщо не са изненадани от рекорда. От 10-те хиляди хванати, повече от половината са осъдени в бърз процес.

„В малките часове се наблюдават водачи, които си позволяват да управляват автомобили с големи количества алкохол в кръвта - над 2-3 промила. Това е много сериозна концентрация и водачът трудно би могъл да владее автомобила и себе си и е много опасен на пътя”, казва Антон Антонов от „Пътна полиция”.