Алексей Петров заяви, че не познава нито задържания организатор на неуспешния атентат срещу него, нито заподозрените за физически извършители. Той коментира темата пред журналисти преди днешното заседание на делото срещу него.

Според Петров прокуратурата точно е квалифицирала извършеното покушение като безкрайно професионално. Той добави, че извършителите са действали с безкраен перфекционизъм.

Според Алексей Петров значимостта на разкриването на извършителите на престъплението се състои в обществената опасност на извършеното, а не затова че той е бил мишена на покушението.

Петров добави, че има още какво да се работи по разследването, както са обявили от прокуратурата. Той посочи, че единственото, с което е съдействал на разследващите, е да разкаже всичко за себе си и какво е вършил през последните двайсет години. Алексей Петров допълни, че съзнателно се е дистанцирал от разследването, за да не влияе върху него.

По повод обявената от него парична награда за информация кой е извършителят на покушението, Петров каза, че е имал много обаждания, давани са възнаграждения за различна информация, но наградата, във вида си, в която е била обявена, не е била дадена.

Днес бившата барета дойде в Спецсъда за поредното заседание по делото „Октопод”, по което е основен подсъдим.

Попитан дали смята, че Роман Логвиненко е истинският поръчител на опита за покушение, Алексей Петров каза: Това не е филм, а реалност, колкото и брутална, и невероятна да изглежда.

Официални мотиви за стрелбата с двете РПГ-та по бронирания му автомобил на 29 октомври 2015 г. досега разследващите не са обявили. Неофициални обаче свързваха Алексей Петров и работата му в ДАНС с екстрадиция на украинеца Логвиненко.

Бившият съветник в ДАНС каза, че доколкото е разбрал МВР има информация за мотивите на нападателите, надява се да се доведе до край разследването. "Но по отношение на мотивите на един човек, който е екстрадиран – няма по какъв начин той да свързва своята екстрадиция с конкретен служител, още по-малко с мен.

Така че може да се окаже, ако това ще бъде версията накрая, че съм бил прав в началото, когато казах, че нещо някъде ми е преписано", коментира Петров. Той каза, че не се притеснява за живота си.