БСП и ДПС не намериха аргументи срещу правителството и тръгнаха да ровят във „Фейсбук”. Това каза в предаването „Лице в лице” депутатът от Обединените патриоти Александър Сиди относно скандалите със снимки с нацистки поздрави.

Той допълни, че на тези снимки не им е мястото там и че като потомък на български евреи сам осъжда всяко такова действие.

По думите му БСП и ДПС са тръгнали да правят „една изключително силна кампания, обяснявайки че ние сме фашисти".

Той напомни, че Красимир Каракачанов е бил приет на среща с генералния секретар на НАТО и не е имало проблем да отиде. Тези снимки не отразяват същността на ръководството на Обединените патриоти и на членовете на нашите партии, каза още депутатът.

Относно Иво Антонов, на който премиерът Бойко Борисов поиска оставката заради снимка до танк с нацистки поздрав, Александър Сиди поясни, че Красимир Каракачанов ще говори с Антонов след като последният излезе от болницата.

По думите му този случай още не е затворен. Антонов не е член на ВМРО, не е назначен от Обединените патриоти и е на работа в МО преди назначаването на Красимир Каракачанов. Свързан е с ВМРО заради работата си възстановяване на войнишките паметници, допълни Сиди.

Според него поведението на Корнелия Нинова е било изключително грубо.

"Тя сега тръгна да прави подобна инициатива, стъпвайки върху здравето на този човек, защото те тръгнаха срещу него, човек, който прави именно това. Сега виждаме, че най-новата социалистическа инициатива ще бъде именно да се възстановяват войнишките паметници.

Надяваме се, че все повече от нашите идеи ще бъдат възприемани от опозицията, но се надяваме, че когато имат критика, тя ще бъде градивна, а няма да търсят снимки или под вола теле, защото не успяха да намерят аргументи срещу тези хора в професионалния им път, а намериха, да, неприемливи според мен, снимки със съдържание, но то не е свързано с тяхната трудова дейност".