Младежът, който удари в гърба 72-годишна жена на спирка в Бургас и счупи крака ѝ, е бил отведен в Центъра за психично здраве в морския град, тъй като има данни, че страда от психично заболяване.

Това съобщиха от полицията в Бургас по повод на скандалния случай, който датира от миналата седмица, но получи гласност днес.

Мъжът - 26-годишният Живко Кючуков, обаче не е задържан, а е доведен само за експертиза относно вменяемостта му.

Освен това Центърът за психично здраве е от отворен тип, т.е. хората, които се лекуват в него, могат свободно да се придвижват.

На 9 май следобед, малко преди 15:30 ч. младежът поваля с удар в гърба възрастната жена, а след това на няколко пъти я заплашва.

Снимка: bTV

Нападението е извършено пред очевидци на автобусна спирка. Действията на младежа бяха запечатани от охранителни видеокамери, а кадрите показват освен безпричинната му агресия и видимо неадекватното му поведение след това, както и доста пасивното отношение на свидетелите на атаката веднага след извършването ѝ.

От полицията в Бургас съобщиха още, че случая е образувано досъдебно производство за нанесена по хулигански подбуди средна телесна повреда.

Предстои обаче да бъде изяснено дали нападателят, който е и криминално проявен, е вменяем и може ли да бъде привлечен към наказателна отговорност.