Изключително тежко е пътуването днес по магистралите „Тракия” и "Струма" заради километрични задръствания. Хиляди българи се отправиха на път, което натовари трафика и опъна нервите на шофьорите.

Движението по „Тракия” беше натоварено през целия ден, като най-кошмарно е преминаването в района на Пазарджик. Проблемът не идва толкова от големия интензитет, а от това, че той не може да бъде поет от двете ленти в едното платно в района между 75 и 81 км, където има ремонт.

Движението там е пренасочено в едното платно. Тапите са в района между 75 и между 69–70 км.

От МВР препоръчват на водачите, които пътуват в посока Пловдив и Бургас да използват обходен маршрут – единият е при пътен възел „Мирово” през Костенец – Белово – Пазарджик или през пътния възел при с. Виноградец.

Пътят Долна Диканя – Дупница също е изключително натоварен. На хората им е отнело 4 часа да преодолеят разстояние от 10 километра от разклона за Радомир до входа на Дупница.

"Пътуването е изключително тежко. Горещо и безветрено е, асфалтът е напечен, а термометърът в колата показва 49 градуса. Щастие е, че не видяхме инциденти на пътя, има много пътуващи с деца", коментират чакащите.

В резултат на получените сигнали на телефон 112 за хора с влошено здравословно състояние община Дупница е осигурила вода за чакащите в задръстването. Над 2400 бутилки с минерална вода са раздадени до този момент. Пътуващите коли бяха около 50 хил.

"Имайки предвид ситуацията е съвсем нормално общината да реагира адекватно и да осигури вода. Разбрах, че опашката е дълга километри. Макар и малко, водата ще бъде от голяма полза", коментира кметът на Дупница Методи Чимев.

Тапа имаше и на пътя Пловдив-Смолян, след като камион изсипа на пътя тухли. Стотици коли чакаха близо два часа да бъдат разчистени строителните материали.

Получихме и много сигнали в рубриката „Аз, репортерът” за кошмарното пътуване в днешния първи от четири почивни дни. Очакваме вашите снимки и видеоматериали в "Аз, репортерът"