9-годишният Байрям е щастлив с новия си бъбрек
Скоро ще може да се прибере в България с баба си и дядо си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    6
Али Байрям
Снимка: bTV

9-годишният Байрям, за който ви разказваме от февруари тази година, вече има нов бъбрек и за първи път от месеци се усмихва.

9-годишният Байрям е на крака след трансплантацията в Германия (СНИМКИ И ВИДЕО)Той вече се храни нормално и може да пие вода, колкото иска

Той имаше разрешение за финансиране на трансплантация в чужбина. Точно пред да замине през февруари тази година, от Министерството на здравеопазването отказаха да разпишат необходимия формуляр за пътуването с мотива, че детето може да бъде оперирано у нас – в болница „Лозенец“ в София. След обществен натиск Байрям все пак беше одобрен за лечение в чужбина и замина на 27 март за Германия с баба си, която беше донор на бъбрек, и дядо си, който е придружител.

Операцията беше извършена в болница в германския град Тюбинген на 22 юни. Трансплантацията е успешна, опериран е и пикочният мехур на момчето.

Оперираха успешно малкия Байрям в ГерманияТой е в съзнание и се чувства добре, разказа дядо му

Байрям се чувства добре, вече се храни и може да пие вода, колкото иска. Баба му Селима Али, която дари единия си бъбрек, също се чувства добре. Тя благодари и на лекарите в Германия, и на тези в България, както и на новия директор на Фонда за лечение на деца  д-р Тинка Троева.

На Байрям му предстоят контролни прегледи в Германия и след това ще може да се прибере заедно с баба си и дядо си в България. У нас също ще трябва да се преглежда редовно.

9-годишното момче има нова мечта – да стане лекар, за да помага на хората.

Вижте повече във видеото:

  • 2
    6
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре