До края на годината 800 деца с увреждания трябва да бъдат изведени от домовете и преместени в жилища от семеен тип. Никой обаче не осигурява пари за ремонти на общински или държавни имоти за такива цели. Екипът на дома "Олга Скобелева" в Пловдив е успял да събере половин милион лева дарения и с тях да изгради три жилища.

14 деца с умствена изостаналост от дома "Олга Скобелева" преди ден трябваше да се нанесат в къща. Поради липса на пари обаче, ремонтът ще продължи най-малко до 1 юни. В момента майсторите слагат дограма, изолация, плочки.

С дарения е ремонтирана и друга къща. Подобренията струват 120 000 лева, от тях общината е дала 20 000. В сградата вече живеят деца с тежки увреждания. С дарения се подсигурява и храната, тъй като 80 на сто от държавната издръжка за дете отиват за заплати на персонала.

Доброволци решили да организират дарителска кампания, за да помогнат поне част от нуждите на децата да бъдат покрити. В дома имат нужда и от дребни подаръци като четки и пасти за зъби, перилни препарати, памперси.