71-годишна пенсионерка извършила близо 10 телефонни измами във Варна
Тя добила чрез измамите си близо 24 хил. лв. и златни накити
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 53
    0
Арестувана пенсионерка
Снимка: iStock

Полицията във Варна задържа 71-годишна телефонна измамница, извършила близо 10 престъпления, вследствие на които се сдобила с почти 24 хил. лв. и златни накити. Днес пенсионерката Лиляна Ангелова беше пусната от ареста срещу 500 лева гаранция

Униформените я задържали на 12 септември на ул. „Тодор Влайков“ във Варна, където заплашвана по телефона пенсионерка хвърлила 9225 лв. от петия етаж на жилищна кооперация. Ангелова била човекът, появил се, за да прибере сумата. Тя била задържана в момента на вземане на парите.

В хода на проведеното разследване е установено, че Ангелова, която действала като муле за лице на име Николай Николов, е съпричастна към още 8 телефонни измами, извършени в периода от юни до средата на септември тази година.

Полицията задържа таксиджийка телефонна измамницаТя е отговорна за серия престъпления, като след едно от последните полицията хванала следите ѝ

При тях от различни хора – предимно възрастни и пенсионери, Лиляна А. взела чрез измама по телефона сума в размер на близо 24 хил. лева и около 100 грама златни накити. Измамите били извършвани по различни начини – някои от потърпевшите били подмамени, че трябвал да платят компютри, поръчани от внуците им, други трябвало да дадат пари за евтини климатици.

Обвиняемата е действала на територията на Варна.

"Излъга ме. Излъга ме, защото имам здравословни причини, че ще ми помогне за здравето. Аз самата го разбрах, че ако се откажа ще ме убият", заяви жената.

  • 53
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре