40 сантиметра сняг парализираха България (ОБЗОР)
В Североизточна България превантивно затвориха всички пътища – в областите Русе, Шумен, Търговище, Варна, Бургас и Силистра
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 1
    2
сняг
Снимка: bTV

България днес се оказа в снежен капан –транспортът беше парализиран, особено в североизточната част на страната, а стотици селища останаха без ток.

Обстановката е усложнена не толкова заради снеговалежа, а заради силния вятър и последвалите снегонавявания.

В Североизточна България превантивно затвориха всички пътища – в областите Русе, Шумен, Търговище, Варна, Бургас и Силистра.

Пътна блокада в Североизточна България заради снега (СНИМКИ И ВИДЕО)Затворени са части от магистралите „Тракия” и „Хемус”, както и пътищата в шест области

Магистралите и проходите на няколко пъти бяха затваряни частично, а заради ограниченията на възлови проходи се образуваха километрични колони.

сняг
Снимка: bTV

През деня магистрала „Хемус” беше почистена – поне до Ябланица. Вечерта обаче се увеличи вятърът и снеговалежът, а и температурите вече са под 10 градуса. Камионите, които бяха спирани на четири места през деня, обаче бяха пуснати като се стъмни – точно тогава обаче ситуацията се усложни.

Пуснаха поетапно движението на камионитеОстава забранено движението на всички автомобили в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Добрич, Шумен

Магистрала „Тракия” между Зимница и Бургас отново е затворена, но следобед движението на тежкотоварни автомобили от София до Зимница беше пуснато.

Пътищата от Петолъчката към Бургас – и старият, и магистралата, са затворени. Очаква се забраната за преминаване да остане поне до утре сутринта.

сняг
Снимка: bTV

Затворен за тирове е и ГКПП „Лесово” – целта е те да бъдат спирани още на границата, тъй като вече няма къде да бъдат паркирани спрените чужди камиони у нас.

Заради натоварването около обилния снеговалеж сайтът на пътната агенция (API.bg) и приложението с актуална информация за състоянието пътната мрежа LIMA бяха блокирали за часове.

Кога идва сибирският студ?Вятърът в Северна и Източна България остава бурен

Що се отнася до железопътния транспорт, 10 локомотива са аварирали на места днес. Закъснението, с което се движеха влаковете беше около час.

След вчерашната блокада на влак на Централа гара в София, недоволни пътници я повториха и тази вечер. Те се оплакаха, че не могат да се приберат, защото за дестинацията им първо нямало влак, след това пък липсвал машинист.

Блокада на Централна гара
Снимка: Александрина Петрова

От много автогари пък не тръгнаха десетки планирани автобуси.

Вижте още във видеото:

  • 1
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре