300-те души пред болницата в Пазарджик били роднини на пострадали в катастрофа
Заради събралото се множество лекарите извикаха полиция
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    4
Пазарджик, болница
Снимка: bTV

Огромно множество от хора от ромския квартал в Пазарджик притесни лекарите в болницата в града дотолкова, че да бъде извикана полиция. На място са били изпратени всички налични екипи – около 20 души.

Целта по думите на комисар Иван Дончев, началник на Охранителната полиция в Пазарджик, е била превантивна. Не е имало данни за преки заплахи, не е имало и екипи на жандармерията, каквато информация се беше появили по-рано.

Тълпа се опита да нахлуе в спешното отделение на болницата в ПазарджикИнцидентът е бил предшестван от автомобилна катастрофа

Огромното множество е дошло пред болницата, след като в нея са били откарани пострадали и загинали при пътно-транспортно произшествие. По думите на лекар от лечебното заведение подобни струпвания на хора има често.

„Много бързата и точна реакция от страна на полицията е предотвратила всичко, което може да се случи след това”, коментира директорът на МБАЛ в Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Той също свидетелства, че когато при инцидент пострада някой от ромското малцинство в града, пред болницата се събират много хора, организирано.

В случая са били струпани над 300 души, която е накарало лекарите да се обадят на полицията, независимо че болницата, която се намира в близост до ромската махала, има охрана и паник бутон.

Пазарджик, болница
Снимка: bTV

В ромската махала също отричат да е имало проблеми или прояви на агресия.

„Става дума за пет (пострадали – б. ред.) души, близките на всеки като отидат – по 20-30 души, става 100 души. Не е имало някаква агресия”, обясняват жители на махалата.

„Ако е малък случай, няма да ходя, но това е голяма трагедия, затова сме ходили – имаме уважение един към друг”, споделя друг.

Вижте още във видеото:

  • 0
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре