3-месечният Александър, изоставен от майка си, отиде в център от семеен тип
Социалните не са открили близки и роднини, при които да го настанят
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    1
Намерено бебе
Снимка: МВР

Тримесечното бебе Александър, което бе изоставено от майка си Мария Иванова в градинка в столичния квартал „Младост“, беше изпратено в Център за настаняване от семеен тип в София.

Социалните: Мария Иванова от Габра, която изостави бебето си, не е търсила помощВ момента е важно бебето да е при майка си, смятат психотерапевт от асоциация „Анимус”

Днес момченцето беше изписано от болничното заведение, където се грижиха за него, откакто беше намерено.

Настаняването в център се налага, тъй като социалните работници не са открили близки и роднини, които могат адекватно да се грижат за бебето.

Бабата на Александър – Лидия Иванова, обаче разбира от нас новината, че внучето ѝ вече не е в болница и каза пред bTV, че иска детето. Тя се възмути, че не ѝ го дават. „Ще стигнем до министерство, до Страсбург – искам си детето! Не можело при мен, защото сме под един покрив. Е, нали първо търсят роднини?“, каза тя.

изоставено бебе
Снимка: МВР

Александър ще живее в такъв защитения дом възможно най-кратко – докато се намери трайно решение на проблемите на семейството му.

Майката ще получи помощ в център за обществена подкрепа, намиращ се в близост до дома, където е настанено бебето. Така, при желание, тя ще може да общува с детето си.

Майката на намереното бебе
Снимка: bTV

Предстои ѝ психологическо и семейно консултиране, за да може по-нататък момченцето да се върне в биологичното си семейство. Дали обаче това ще е изходът от историята, ще решат социалните служби на по-късен етап.

Мария Иванова сама се обади в полицията и призна, че е изоставила бебето. Поиска да ѝ го върнат, но социалните обясниха, че това няма как да стане веднага – първо трябва да проверят има ли капацитет да отглежда детето.

Бившият шеф на майката, изоставила бебето си: Не съм я принуждавал да напускаИнспекцията по труда прави проверка, Мария е с повдигнати обвинения

Майката е с повдигнато обвинение и ще отговаря за това, че е оставила без надзор момченцето и с това е създала опасност за здравето му.

  • 4
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре