3 години условно за Иванка Ройдова, поръчала убийството на брат си и наследниците му
Тя ще обжалва присъдата пред Апелативния съд в Пловдив
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Иванка Ройдова
Снимка: Емил Кацаров

3 години условно с 5 години изпитателен срок даде Окръжният съд в Пловдив на 67-годишната Иванка Ройдова по обвинението, че е поръчала убийството на брат си и всички негови наследници. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Отложиха делото срещу жената, поръчала убийството на близките сиИванка Ройдова е обвинена, че е поръчала наемни убийци за родините си заради голямо наследство

Съдът промени и мярката й от 7 хил. лв. гаранция на „подписка”.

„Всеки в България може да отиде да посочи с пръст някого и той да бъде съден. Случаят е такъв: някой някога е казал нещо, без нито едно доказателство. Ще обжалвам”, обяви Ройдова.

Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.

В края на март 2016 г. Иванка Ройдова бе задържана за подготовка на убийството на брат си и целия му род от още петима души, между които две деца на 8 и на 16 години.

Целта била да вземе наследство в размер на над 4,5 млн. долара от баща си, емигрирал в САЩ преди много време.

Според обвинението Ройдова планирала отвличането на брат си и принуждаването му да подпише договор, с който прехвърля цялото наследство на нея. След това той трябвало да бъде убит със свръхдоза инсулин.

В хода на делото стана ясно, че богатият роднина от Америка отдавна е прехвърлил всичките си пари на жената, която го е гледала.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре