29,9 млн. лв. ще струват предсрочните избори на 26 март
Силовият вицепремиер и министър на отбраната поема координацията по подготовката на вота
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
избори, вот, урна
Снимка: БГНЕС

Под 30 милиона лева ще струват предсрочните парламентарни избори на 26 март. Това съобщи финансовият министър Кирил Ананиев след първото заседание на служебното правителство. Това е с 20 милиона по-евтино от президентските заради втория тур и референдума.

Служебното правителството възложи на вицепремиера по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната цялостната координация на дейностите, свързани с организационно-техническата подготовка на изборите за Народно събрание на 26 март.

Стефан Янев ще организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната, съобщиха от правителствената информационна служба.

Стефан Янев
Снимка: Ладислав Цветков

В задълженията му влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия (ЦИК) на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Областните управители, които "заиграват" с практиките за купуване и продаване на гласове на изборите, ще бъдат отстранени, стана ясно след заседанието на кабинета.

Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК.

До 2 седмици: Огнян Герджиков поиска аналитични доклади от министрите сиСлужебният премиер подчерта, че особено внимание трябва да се обърне на обществените поръчки

Министърът на вътрешните работи ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

На правителственото заседание е била приета и план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на парламентарните избори. С одобрените средства в размер на 29,9 млн. лева ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и провеждането на вота.

Средствата ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 година.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре