27-годишният Евгени Крусев е новият зам.-кмет по транспорта на София. Той беше представен днес от кмета Йорданка Фандъкова.

Предишният заместник на Фандъкова с ресор транспорт – Любомир Христов, подаде оставка в края на май заради напражение около обществена поръчка, спечелена от съпруга на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева.

"Роден съм в София, на 27 години съм. Завършил съм Транспортно планиране и инженерство. Работил съм по различни проекти в Столична община и Градска мобилност. Преди магистратурата в Единбург във Великобритания - по "Транспортно планиране и инженерство”, съм учил в УНСС "Обществени комуникации", представи се Крусев, цитиран от „Фокус”.

"Той ръководеше екипа, който изготви плана за градска мобилност, който ще бъде представен всеки момент. Знаете, аз обявих, че ще търся млад човек, който да има подходящото образование и квалификация, в същото време да бъде много отдаден, да бъде работлив", каза Фандъкова.

Крусев подчерта, че се надява да оправдае очакванията и доверието, гласувано му от кмета.

Заповедта за назначаването му ще влиза в сила от понеделник. Следващата седмица се очаква да бъде представено и новото ръководство на Центърът за градска мобилност.