24 тежки катастрофи са станали за последното денонощие на територията на цялата страна. Един е загинал, а 28 са ранени. Един от ранените е с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Само в района на столицата са станали 122 леки и две тежки катастрофи с двама ранени.

От началото на август по пътищата в страната са станали 641 катастрофи. 61 души са загубили живота си, а общо 831 са ранени.

Според редседателя на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров 80% от загиналите при катастрофи са деца, които са били пътници в автомобилите на родителите си, предаде агенция „Фокус”. Много други деца загиват като пешеходци или велосипедисти.

„Основният, генералният проблем е, че българинът все още не се е научил да превозва детето си в обезопасителна детска седалка“, коментира Тодоров. По думите му един от основните пропуски в образователната ни система е недостатъчният брой часове по пътна безопасност.

Председателят на асоциацията на пострадалите при катастрофи беше категоричен, че автомобилните гонки трябва да са квалифицирани като хулиганска проява.