22-годишно момиче влага всичките си ученически спестявания в една стая, от която имате точно един час, за да излезете. Създаването на подобни игри вече е абсолютен хит.

Само в София така наречените "ескейп стаи" са около 60.

Първата такава игра е създадена в Силиконовата долина от група програмисти преди 10 години.

Зона 51 - едно място в Съединените Щати, забулено в тайни и конспиративни теории от години. За това място са правени не един или два филма и видеоигри, които развихрят човешкото въображение.

„Като всяко хлапе, подрастващо, и аз съм била запалена по видеоигрите. Вече самото име „Зона 51” или „Арея 51” сме го взели назаем, така да се каже, от легендарната военна лаборатория в Невада, Съединените щати”, разказва Джоана Атанасова.

Тя е само на 22 години, но с упорит труд и влагане на всичките си ученически спестявания, успява да създаде стаята "Area 51". Всеки, прекрачил прага на тази зона, е инструктиран, оборудван с оръжие и има на разположение един час, за да се справи с всичко, което Зоната му предлага - а това са логически загадки, зомбита, игри и много мистериозни изненади.

„Първото чувство, което изпитва всяка група, е страх. И лека полека адреналинът спада, усещат се, че това е един декор, че това са кукли, които нищо не могат да им направят, не са истински хора и започва същинската игра”, обяснява Джоана.

В момента тя прави и втора стая от поредицата си, а общо в страната има между 60 и 120 подобни проекта.