Осъждан два пъти за шофиране без книжка 17-годишен младеж блъсна жена в Асеновград с чужд мотор и избяга.

Полицията го е задържала и ще поиска от прокуратурата най-тежката мярка за неотклонение. Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Заедно със 17-годишния е задържан и 42-годишен мъж, който за пореден път му е дал мотора си, уточни Попов.

Младежът е ударил 40-годишната жена с висока скорост и без никакъв спирачен път, след това е повредил намиращ се наблиза автомобил и е избягал. 

Спътник на неправоспособния водач е поискал да се върнат на местопроизшествието, но водачът е отказал, поради което спътникът е скочил от мотора в движение.

17-годишният се е върнал и е оставил 100 лв. на собственика на мотора, за да покрие щетите, след което се е прибрал вкъщи. Не се е интересувал за състоянието на блъснатата жена.

Пострадалата жена е откарана в тежко състояние в болница. Била е в кома и лекарите се борят за живота ѝ. По последна информация от нейните близки тя вече е в съзнание. Роднините ѝ са в шок от случилото се. 

Според хора от квартала, станали свидетели на инцидента, момчето било фен на моторите и често го забелязвали да кара с бясна скорост по малките улички. Полицията потвърждава, че това не е първото провинение за непълнолетния, той вече има две присъда за шофиране именно без книжка.

Веднага след инцидента мъжът, предоставил мотора на водача, звъннал в полициqта да обяви, че моторът му е откраднат, за да не му бъде търсена отговорност.

Младежът и мъжът, който му е предоставил мотора, са арестувани за 72 часа. Прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража.