15 милиона лева ще изхарчат родните студенти за 8 декември
Освен в София, най-много студенти ще празнуват и в Пловдив, Велико Търново, Варна и Благоевград
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
8 декември
Снимка: btvnovinite.bg

Около 15 млн. лв. ще изхарчат родните студенти за предстоящия осми декември. Това сочат данни на Института за анализи и оценки в туризма.

Голяма част от студентите в столицата са избрали да отпразнуват празника в Студентския град.

Освен в София, най-много студенти ще празнуват и в Пловдив, Велико Търново, Варна и Благоевград. Най-предпочитаните курорти традиционно са Банско и Боровец. 

22-годишният Венхар Метушев е студент в четвърти курс в Техническия университет. Според него къщата за гости е най-изгодният вариант. „Ще празнуваме в Троянския балкан. В една хубава виличка, резервирана само за нас. Принципно съм заделил 250-300 лева, но предполагам, че няма да ги похарча всичките”, каза той.

8 декември
Снимка: btvnovinite.bg

Пакетите в курортите пък стигат до 320 лева. За тези, които остават в София - кувертът в места като това е 40 лева. „Предлагаме пакет салата, предястие, основно, 50 грама алкохол и безалкохолно, има и програма. В Студентски град винаги е пълно”, посочи Стефан Спасов, управител на механа в Студентския град.

Рекордно много - около 4000 наши студенти са избрали дестинация "чужбина".

„Основно градове в Европа – Прага, Будапеща, Рим, Виена. Увеличението, което наблюдаваме сега е главно заради евтините полети на ниско тарифните авиокомпании”, заяви Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма.

8 декемрви
Снимка: bTV

 

Според статистиката студентите средно са заделили по 60 лева за празника.

По време на празника ще има засилено полицейско присъствие в курортите. Засилени проверки ще има и по пътищата за неправоспособни млади шофьори, както и за шофьори под въздействието на алкохол и наркотични вещества. 

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре