За тези 14 години, bTV беше медията, която разви пазара на телевизия в България. Това каза в „Тази сутрин” директорът „Новини, актуални предавания и спорт” на bTV и бивш водещ на новините Венелин Петков. Днес първата частна национална телевизия у нас чества 14-тата годишнина от първата си осведомителна емисия.

През голяма част от този период, той и Гена Трайкова съобщаваха на зрителите най-важното от България и света. Сега тя е главен редактор „Новини”. И двамата казаха, че ефирът не им липсва. „Ние сме част от ефира, макар да не се виждаме”, каза Петков.

„Нещата се промениха доста плавно и постепенно, имаме изключително силни новини, изключително силно съдържание. Наблягаме на разследванията, които постигат конкретни резултати Ние оказваме натиск на всички останали институции в държавата да си вършат работата”, подчерта той.

Освен промяната във визията на новините и актуалните предавания, двамата анонсираха кампанията „Вярваме в доброто”: „Представяме на нашите зрители героите, обикновени хора като нашите зрители, но и необикновени, защото са накарали хората около себе си да са горди и щастливи, помагали са им в тежък момент”.

Всяка вечер през тази седмица в bTV Новините зрителите ще се запознаят с някои от най-въздействащите личности, които репортерите на телевизията са срещали през последната година и половина.

След това рубриката ще стане седмична, като зрителите ще могат да предлагат участници в нея чрез сайта на bTV Новините, който вече можете да намерите на адрес btvnovinite.bg!